BIBELN
eller
DEN HELIGA SKRIFT
KONUNGEN ÅR 1917

9 Första Krönikeboken

Första Krönikeboken

Index

10 Kapitlet

1

Och filistéerna stridde mot Israel; och Israels män flydde för filistéerna och föllo slagna på berget Gilboa.

2

Och filistéerna ansatte ivrigt Saul och hans söner. Och filistéerna dödade Jonatan, Abinadab och Malki-Sua, Sauls söner.

3

När då Saul själv blev häftigt anfallen och bågskyttarna kommo över honom, greps han av förskräckelse för skyttarna.

4

Och Saul sade till sin vapendragare: »Drag ut ditt svärd och genomborra mig därmed, så att icke dessa oomskurna komma och hantera mig skändligt.» Men hans vapendragare ville det icke, ty han fruktade storligen. Då tog Saul själv svärdet och störtade sig därpå.

5

Men när vapendragaren såg att Saul var död, störtade han sig ock på sitt svärd och dog.

6

Så dogo då Saul och hans tre söner; och alla som hörde till hans hus dogo på samma gång.

7

Och när alla israeliterna i dalen förnummo att deras här hade flytt, och att Saul och hans söner voro döda, övergåvo de sina städer och flydde; sedan kommo filistéerna och bosatte sig i dem.

8

Dagen därefter kommo filistéerna för att plundra de slagna och funno då Saul och hans söner, där de lågo fallna på berget Gilboa.

9

Och de plundrade honom och togo med sig hans huvud och hans vapen och sände dem omkring i filistéernas land och läto förkunna det glada budskapet för sina avgudar och för folket.

10

Och de lade hans vapen i sitt gudahus, men hans huvudskål hängde de upp i Dagons tempel.

11

Men när allt folket i Jabes i Gilead hörde allt vad filistéerna hade gjort med Saul,

12

stodo de upp, alla stridbara män, och togo Sauls och hans söners lik och förde dem till Jabes; och de begrovo deras ben under terebinten i Jabes och fastade så i sju dagar.

13

Detta blev Sauls död, därför att han hade begått otrohet mot HERREN, i det att han icke hade hållit HERRENS ord, så ock därför att han hade frågat en ande och sökt svar hos en sådan.

14

Han hade icke sökt svar hos HERREN; därför dödade HERREN honom. Och sedan överflyttade han konungadömet på David, Isais son.

11 Första Krönikeboken

 

 

 

HTMLBible Software - Public Domain Software by johnhurt.com