Archive for the ‘Fildelning’ Category

Too many PEX messages

onsdag, oktober 2nd, 2013

Som miljontals uTorrentanvändare har upptäckt vid det här laget, så har numera uTorrent en allvarlig bugg.

Denna bugg har påpekats i flera år, men utvecklarna vägrar fortfarande att erkänna att de gjort ett stort misstag. Och detta högst aggressivt. När jag och flera andra försökte att seriöst analysera och diskutera buggen på uTorrents forum så resulterade det i att ämnet snabbt stängdes ner och att jag (Baloo2) exkommunicerades från forat i fråga.

Dessbättre finns det en lösning. Den senaste versionen av uTorrent, som har alla de senaste funktionerna minus DHT, är 2.2.1. Numera finns det en hackad version av 2.2.1 som har DHT, och det fina i kråksången är, att det går alldeles utmärkt att “uppdatera” till 2.2.1 utan att förlora några inställningar — bortsett från några kolumner i GUI:et, vilka är lätt att justera.

Du kan säkert hitta denna, den bästa, versionen av uTorrent via Google, annars hittar du den på min webserver.

Hemligheten bakom Game Of Thrones

fredag, april 26th, 2013

TV-serien Game Of Thrones har i flera år konfunderat mediavärlden i allmänhet, och BitTorrent-världen i synnerhet.

Denna TV-serie har slagit alla rekord vad gäller fildelning, nedladdning, betyg på IMDB och till och med vad gäller producenternas respons på alla dessa rekord i nedladdning.

Vad är det då, som gör denna TV-serie så otroligt speciell?

Är den extremt bra gjord? Jodå, visst har HBO lagt ner mer än vanligt mycket resurser på varje avsnitt. Men inte är den så där speciellt välgjord vad gäller manus? Nog har vi sett en mängd serier baserade på samma idé?

Min spontana förklaring är helt enkelt att detta är en TV-serie som USA har fått se, som inte tvekar att visa nakna kvinnor!

Inte bara Emilia Clarke visar upp sig i hela sin nakenhet:
Emilia Clrake

… utan mängder med andra, otroligt sexiga kvinnor gör detsamma.

Min spontana reflektion är, att USA:s stackars folk är så utsvultna på vanlig, enkel erotik att de blir fullständigt hysteriska när de väl hittar en TV-serie som visar allt det som de vanligtvis är förbjudna att se:
JJackson
(Ovanstående kostade TV-bolaget en halv miljon dollar i böter, trots att det visades sent på kvällen, och inte ens visar något.)

Jag ber alla GOT-fans om ursäkt, men någon annan förklaring till GOT-fenomenet kan jag inte se. bra tycker jag inte serien är…

Fildelning och LCHF — två ärtor i samma skida?

måndag, april 1st, 2013

Ofta när jag försöker få vänner och bekanta att inse, att vi alla under fyrtio års tid har blivit förledda att förstöra våra kroppar tack vare ett statligt verks “rekommendationer” så får jag höra kommentar i stil med “ja, ja, var och en blir lycklig på sin tro”. Att dessa förlegade rekommendationer förorsakar 350.000 människor (enbart i Sverige) med diabetes onödigt lidande är ju förstås inget någon borde “bli lycklig” över.

När jag försöker förklara för sagda vänner och bekanta, att fildelning inte alls innebär “stöld” utan fastmer att vi åstadkommer en kostnadseffektiv reklam för det vi fildelar, så får jag höra samma sak: “ja, ja, var och en blir lycklig på sin tro”.

Religiösa fanatiker har i alla tider (ungefär sedan de kristnas messias föddes för 2000 år sedan) burit sig åt som just fanatiker. I två tusen års tid har alla opponenter behandlats på de mest vidriga sätt — tortyr, omänsklig förnedring och ibland avrättning, You Name It, They Did It.

Min gamle vän, Rickard Falkvinge, som bildade det första Piratpartiet för sju år sedan, har skrivit en hel del om hur svårt det är att informera den stora allmänheten om vad som gäller. Det må vara om LCHF eller fildelning, samma sak.

Vi må alla — LCHF-frälsta såväl som piratpartister — betraktas som religiösa fanatiker av alla dem som ännu inte har sett ljuset. Och jag har full förståelse för alla dem, som vägrar att låta sig tvångsmatats med “Den Rätta Vägen”.

Men, som Rick påpekar, om vi bara kan övertyga två människor var, så tar det inte så många exponenter innan vi har tryggat vår bas. Och det gäller såväl copyrightfrågor som kostfrågor…

Så, alltså, vi pirater “stjäl” från de stackars upphovsmännen?

fredag, mars 29th, 2013

Min fru kom på att hon gillade Ken Wahl i “Wiseguy” och bad mig att köpa en DVD med den första säsongen.

Sagt och gjort, det försökte jag. Men det gick inte särskilt bra.

Amazon

Alltså! Vad i alla hela fridens namn sysslar de här vidriga copyright-trollen med?

Fattar de inte, att den enkla anledningen till att de inte längre “tjänar några pengar” är att de är så fullständigt bortom allt reson och balans?

Hallå, liksom, vi önskar ju inget annat än att betala och göra rätt för oss. Varför förnekar ni oss att göra det?

Nu fick det bli TPB utan undertexter, man jag hade föredragit “The Real Thing” och var beredd att betala för det.

För säkerhets skull skall jag kanske nämna att jag för två veckor sedan beställde, och fick, Lovejoy - The Complete Collection (för £49.99) till exakt samma adress. Så det var alltså inte min svenska adress i sig som var problemet…

No more Mr. Nice Guy!

onsdag, februari 20th, 2013

I ett uppmärksammat — nåja, på webben i alla fall, gammelmedia har ju fullt upp med nätmobbning för tillfället - brev från ett relativt nybildat aktiebolag vid namn Rättighetsalliansen Europa AB har Piratpartiet fått mottaga ett hotbrev med uppsåt att tvinga PP att inte längre förse The Pirate Bay med bandbredd.

På partiledare Anna Trobergs blogg framkastade hennes bror, Anders Troberg, att vi nu borde börja spela enligt samma spelregler, som motståndarna.

Han blev naturligtvis omedelbart åthutad. “Så gör inte vi.”

Jag vill påstå att det är precis så vi skall göra. Man kan inte vinna över en motståndare som spelar ett smutsigt spel genom att sätta sig på höga, moraliska hästar. Man må vinna moraliska poänger, men man förlorar ofelbart striden.

I stället bör vi sikta in oss på de olika, märkliga bolagsbildningarna kring det nystartade aktiebolaget i fråga.

Låt oss börja med föregångaren, Antipiratbyrån. Sommaren 2001 startade Henrik Pontén sitt enskilda bolag Svenska Antipiratbyrån. Detta bolag är fortfarande aktivt, men skattemyndigheterna har inga uppgifter om vare sig F-skatt, arbetsgivarstatus eller momsregistrering. I praktiken stendött företag alltså.

Fyra månader senare bildades Svenska Antipiratbyrån ekonomisk förening. Här finns tre listade styrelseledamöter — ingen av dem den gode Pontén.

Två av ledamöterna kommer från samma företagskonglomerat, men den tredje, Lars Arne Håkansson, är ganska intressant.

Han listas fortfarande som VD för Warner Home Video Sweden Aktiebolag. Ett bolag som sedan 2005 är ett dotterbolag till Warner Bros. Entertainment Sverige AB.

Dotterbolaget har numera avregistrerat sig för F-skatt, har inga anställda och är ej momsregistrerat. Bolagets verksamhet var listat som:

Bolaget skall bedriva uthyrning och eller försäljning av videokassetter för hembruk ävensom idka därmed förenlig verksamhet.

Man kan ju förmoda att den verksamheten inte längre är särskilt lönsam.

Den gode Håkansson är också ägare till LH Professional Managment AB. Ett bolag med endast han själv och hans fru som styrelseledamöter. Registrerat för ett år sedan, inget F-skattebevis, inga anställda — men momsregistrerat(!).

Den uppgivna verksamhetsbeskrivningen tyder inte direkt på några direktörskvaliteter vad gäller vårt modersmål:

Föremålet för bolaget är att bedriba konsult veksamhet inom managment och styrelse uppdrag. Vidare kommer företaget att vara verksam inom fritids sektorn med fiske verksamhet.

Fler stav- och grammatiska fel och särskrivningar i två korta meningar är svårt att hitta.

Så, Pontén, var hittade du den här personen, och vad hade han för kvalifikationer för att platsa i din(?) ekonomiska förenings styrelse?

Numera har du ju som sagt Rättighetsalliansen Europa AB. Hur många uppdragsgivare från övriga Europa har ni? Ni säger er bedriva konsultverksamhet inom juridik, it och teknik. Vidare har ni kryssat för rutan “Advokatbyråverksamhet” hos SNI.

Förra året hade ni en omsättning på 3,351 miljoner kronor. Ni hade tre anställda med en genomsnittlig årslön om 438 tusen kronor vardera. Bara en liten fråga: var månne du och din fru (båda i styrelsen) två av dessa? Om inte, varifrån får du din huvudsakliga lön?

Och, för att återknyta till Lars Arne här ovan, Rättighetsalliansens styrelseordförande är Trygve Gerard Versteegh. Han har totalt 23 styrelsejobb, så man kan väl betrakta honom som ett så kallat styrelseproffs? På vilka meriter har ni valt honom?

Och så vidare, och så vidare. Börjar man gräva i alla dessa företagskonglomerat, så finns det hur mycket som helst att hitta. Men se för Jösse namn till att spela efter samma spelregler som motståndarna!

Tjäna pengar på gratis

tisdag, december 11th, 2012

Den gamla trötta mediaindustrin fortsätter oförtrutet med att lobba för hårdare lagar och mer resurser till samhällets våldsmonopol för att tvinga människor att köpa deras usla och fantasilösa produkter.

Enbart i USA räknar man med att närmare en halv miljon människor har blivit stämda för “brott mot upphovsrätten”, det vill säga fildelning. Nyutvecklingen av nya tjänster är mer eller mindre lamslagen, eftersom varje försök att göra musik, film och annan kultur lättillgänglig ständigt hindras genom drakoniska lagar och aggressiva advokater.

Att den gamla förlegade industrin förlorar kunder i strida strömmar skylls på “pirater”. Inte riktiga pirater alltså, utan fildelare — människor som nästan alltid delar med sig utan att tjäna ett öre. Att anledningen till industrins stagnation skulle bero på att de kränger produkter som allt färre människor är intresserade av, är uppenbarligen inget som de kan föreställa sig.

I takt med att nya, spännande artister och andra kulturskapare ständigt dyker upp på nätet, så inser alltfler människor att musik som hela tiden följer samma mönster — halvnakna bimbos som behöver digital röstbehandling för att sjunga rent — eller ideliga uppföljningar till gamla biosucceer, helt enkelt inte räcker längre för att vara intressant.

Ett exempel på något helt nytt är Park Jae-Sang, eller Psy som han kallar sig, och hans numera världsberömda hästdans, Gangnam Style.

Enligt Computer Sweden har Jae-Sang tjänat omkring 50 miljoner kronor på sitt Youtube-klipp. Det går alltså utmärkt att tjäna rejält med pengar, om man bara är tillräckligt nyskapande. Detta utan att försöka tvinga folk att betala ockerpriser för det man gör, eller att stämma människor, som förser kulturälskare över hela världen med effektiva sökmotorer, på 47 miljoner.

När Fan blir gammal…

tisdag, december 20th, 2011

Gång på gång får vi, som läser annat än sporten, vädret och de tecknade serierna i våra media, bevis på att vår nuvarande så kallade upphovsrättslag är fullständigt förlegad och omodern.

Att jag skriver “så kallade” beror på att vi (nåja, våra folkvalda, vilket ju är långt ifrån samma sak) i Sverige har valt bort ordet kopieringsrätt i våra lagtexter, utan i stället klumpat ihop det med upphovsrätten. Jag skall inte här orda mer om denna felaktighet i vår lagtext, eftersom jag har uttömt det ämnet tidigare.

Men när jag läser om Mikael Wiehes senaste tilltag, så blir jag nästan lika besviken, som när min tidigare idol Jan Guillou skämmer ut sig gång på gång.

Dessa två tidigare ikoner har alltså på gamla dagar blivit så förblindade av sina miljoninkomster att de totalt glömt bort sina rötter. De rötter som gav dem den berömmelse som de nu skördar miljoninkomster på.

Tack Isobel för att du uppmärksammade mig på denna skämmiga incident.

Även om Slussens i Stockholm väl och ve inte berör en göteborgare, som jag, speciellt mycket, så hoppas jag ändå att åtminstone miljardären Benny Andersson inte tänker vika ner sig.

Hur gick det för övrigt med den där eken som skymtar förbi i videon i fråga? Eken som föddes strax efter vikingatiden, och som stått där den står sedan långt innan Stockholm ens existerade? Eken som alltså dömdes till döden av personer som levat en bråkdel så länge.

Gratis bredband till alla

lördag, november 26th, 2011

I ett blogg-inlägg har piratpartiets MEP lyft upp Berlin-piraternas osannolika framgång i det nyligen genomförda delstatsvalet i Berlin, där de fick fantastiska 9,1% av rösterna, och därmed omkring 15 mandat i delstatsparlamentet. Det är ungefär jämförbart med att få 9,1% av rösterna i ett svenskt landstingsval.

Min lite smått ironiska kommentar där lär förmodligen gå över huvudet på alla förutom den innersta PP-cirkeln från 2006. Men faktum är att jag föreslog just det som nu Berlin-piraterna gick till val på och lyckades så väl med. Fast jag blev utsatt för en “Karl Sigfrid”, två år innan han blev det, när jag föreslog det 2006. Jag blev rejält åthutad av partiledningen, och hotades med uteslutning från partiet om jag fortsatte att propagera för “fri WiFi för alla”.

Som alla numera vet, så lyckades vi inte ens få 1% av rösterna 2006 — vilket hade gett oss ett helt annat läge, i form av betalda valsedlar. Vad värre är, är att vi 2010 gick till val på exakt samma misslyckade valplattform, och fick nästan exakt samma valresultat. Duh!

Med Berlin-piraternas strålande resultat i ryggen, ger jag mig nu ut på ett nytt förslag för PP SE. Med risk för att än en gång bli utsatt för en Karl Sigfrid:

Gratis (skattefinansierad) tillgång till 100Mb fiber för alla svenska medborgare!

Är detta rimligt? Tja, låt oss säga så här:

Svenska stamnätet för internet drivs av den oberoende och icke vinst-drivande organisationen NetNod. Den driver sex anslutningspunkter (IXP) dit alla internetoperatörer är anslutna.

Kostnaden för att få en 10Gb-anslutning till en av dessa sex punkter (två i Stockholm och en i vardera Göteborg, Malmö, Sundsvall och Luleå) är 90,000:- per år. Nåja, vi får lämna Stockholms två IXP utanför resonemanget här — de har tydligen något eget kör med något lokalt bolag, så deras kostnad är betydligt högre. Och från Luleå kan man bara få 1Gb.

Men! 90,000:- för 10Gb innebär alltså att 1,000 abonnenter kan få 10Mb i genomsnitt, och minst 100Mb topp, i båda riktningarna för 90:- per år, eller 7:50 per månad. För 9 miljoner invånare skulle det alltså kosta 810 miljoner kronor.

Nu har vi å andra sidan FRA, som enligt senaste budgetpropositionen skall få 746 585 000 kronor. Till det kan läggas så kallad domstol (7 449 000) och inspektion (12 112 000) som vi således också skulle slippa. Inte riktigt 810 miljoner, men tillräckligt nära för att kunna justeras i nästa budget.

När vi alltså avvecklat FRA, och den grundlagsstridiga övervakning de ägnar sig åt utan minsta kontroll från medborgarna och deras förmenta representanter i riksdagen, så kan vi spendera dessa pengar på något positivt, i stället för det negativa politikerna tvingat oss till.

Men detta kräver naturligtvis en rejäl utbyggnad. De omkring 5 miljarder kronor som skattebetalarna redan har betalat för fibernedgrävning har ju slarvats bort av våra inkompetenta politiker. För att NetNod skall klara av den här nya anstormningen, så behöver de en rejäl injektion av nytt kapital, var skall det komma ifrån?

Inte minst så krävs det betydligt fler IXPs. En målsättning kan vara en IXP per 100k medborgare. Ett drygt dussintal städer behöver alltså sin egen IXP, och vissa städer behöver betydligt fler än de nuvarande.

Jo, då är det så här: bredbandssatsningen, som våra opportuna politiker så gärna anför, eftersom det ju är så politiskt korrekt, har nogsamt gömts undan i två poster i budgeten. Dels 23.21 “Åtgärder för landsbygdens miljö och struktur: 3 123 451 000″, dels 23.22 “Från EU-budgeten finansierade åtgärder för landsbygdens miljö och struktur: 2 985 447 000″.

Totalt alltså över sex miljarder kronor per år. Det framgår inte av budgetpropositionen exakt hur dessa dryga sex miljarder skattekronor från oss alla används för att befrämja “landsbygdens miljö och struktur”. Eller ens vilka “åtgärder” man anser vara så angelägna att de motiverar en så enorm hög med svenska kronor. Men jag är ganska övertygad om att det inte skulle tarvas en särskilt stor andel av dessa miljarder för att koppla upp hela Sverige.

Därmed skulle vi kunna återbörda Sverige till toppen av världens mest IT-vänliga länder, med allt vad det skulle innebära i form av utländska investeringar i Sverige, såväl som möjligheter för företag, myndigheter med mera att utlokalisera från skandalöst överprissatta lokaler i storstadsregionerna till glesbygder som törstar efter arbetsgivare.

Världens enklaste BT tracker

fredag, juni 17th, 2011

Via TorrentFreak blev jag uppmärksammad på ett helt otroligt litet hack. Jag är normalt ingen vän av patriotism — tvärtom anser jag att patriotism är roten till det mesta av allt det onda vi ser i världen — men ändå känns det lite extra trevligt att hacket i fråga är skrivet av en svensk.

Hacket kallas BitStorm och är en fullt fungerande BitTorrent-tracker i form av en liten PHP-fil. Allt som behövs, förutom en webserver med PHP-funktion, är alltså denna enda textfil. Fullkomligt fantastiskt.

Vill du testa, så föreslår jag följande tillvägagångssätt:

 • Ladda ner textfilen.
 • Editera de delar som du vill ändra. Förmodligen är det bara namn och placering av den så kallade databasfilen du behöver ändra. Se gärna till att ge den ett kryptiskt namn så att inte någon illasinnad person kan gissa sig till namnet och ladda ner den.
 • Skapa en folder på din webserver — “announce” är mer eller mindre industristandard, om man säger så. Ge den tillfälligtvis fullständiga rättigheter (chmod 777). Detta för att databasfilen skall kunna skapas initialt.
 • Döp textfilen till “index.php” och ladda upp den till “announce”.
 • Lägg till trackern “http://my.webserver.tld/announce” till en valfri torrent i din BT-client och vänta tills databasfilen har skapats.
 • Ändra tillbaka rättigheterna för “announce” till förslagsvis 755 eller vad du nu föredrar.
 • Klart!
 • Ladda gärna ner ui.php och lägg upp i din announce-folder. Det är den fil som skickas när någon försöker komma åt din index.php via wget, webbrowser eller annat oauktoriserat vis.

  Min egen tracker finns nu som http://felten.se/announce ifall någon känner för att utnyttja den.

  När skall gammelpartiernas valfläsk om modernisering av upphovsrätten infrias?

  torsdag, september 30th, 2010

  En av de absolut viktigaste och äldsta av piratpartiets ideologiska kärnfrågor är, och har alltid varit, en modernisering av vår upphovsrättslagstiftning. Den utlösande faktorn för bildandet av piratpartiet den där nyårsnatten 2006 var faktiskt just den häpnadsväckande förändringen av lagen som röstades igenom av en majoritet i riksdagen 2005.

  Med en enda knapptryckning bevisade majoriteten av de 349 av landets skarpaste hjärnor, som vi väljare förväntar oss att se i riksdagen som våra demokratiskt valda representanter, och som vi därför är beredda att betala professorslöner till, att de inte hade fattat ett jämrans skvatt av vad de röstade om.

  Resten är, som man brukar säga, historia.

  I och med att piratpartiet fick mer och mer uppmärksamhet, så började gammelpolitikerna dra öronen åt sig. Plötsligt “upptäckte” de att de minsann var lika mycket piratpartister som piraterna själva, och att de minsann hade drivit dessa viktiga framtidsfrågor redan innan PP kom in på scenen.

  “Vi skall naturligtvis inte jaga en hel ungdomsgeneration” utropade de båda statsministerkandidaterna i korus inför valet 2006. Och klarade sig undan med blotta förskräckelsen, bara för att direkt börja lagstifta om att just denna ungdomsgeneration skulle jagas ännu hårdare än tidigare.

  Fortfarande envisas gammelpartierna med att de minsann håller med om att upphovsrättslagarna måste moderniseras, men naturligtvis visar det sig direkt efter valet att det bara är en massa snack och obefintlig verkstad. Nu är det samma gamla trötta hundralappar hit eller dit i olika punktåtgärder, för att försöka lösa de problem som deras tidigare idiotbeslut har skapat, som är det allenarådande mantrat.

  Hur vore det om alla satte sig och förutsättningslöst diskuterade den nuvarande horribla upphovrättslagstiftningen?

  Varför inte börja med att, i lagen, kalla saker vid sitt rätta namn?

  Upphovsrätten: “Äras den som äras bör”. Behöver inte ens lagstiftas om egentligen, den är så djupt förborgad i folksjälen att ingen kan bryta mot den utan att göra sig till allmänt åtlöje. Att stämma någon för att han eller hon exempelvis påstår sig ha målat Mona Lisa eller skrivit Hemsöborna, hur skulle det se ut? Och vad skulle det resultera i?

  Kopieringsrätten: Här håller jag fullt och fast med bland annat Rick Falkvinge som alltid påpekar att det inte är en rätt utan ett förbud. Det lagstadgade kopieringsförbudet mot allt utom sådan kopiering, som framför allt de stora multinationella företagen från Det Stora Landet i Väster godkänner, måste omedelbart rivas upp och få en modernare utformning.

  Patenträtten: Även detta är ett kopieringsförbud som omedelbart måste kallas vid sitt rätta namn i lagstiftningen och naturligtvis gå under samma moderniseringsreform som ovanstående kopieringsförbud.