Hemligheten bakom Game Of Thrones

TV-serien Game Of Thrones har i flera år konfunderat mediavärlden i allmänhet, och BitTorrent-världen i synnerhet.

Denna TV-serie har slagit alla rekord vad gäller fildelning, nedladdning, betyg på IMDB och till och med vad gäller producenternas respons på alla dessa rekord i nedladdning.

Vad är det då, som gör denna TV-serie så otroligt speciell?

Är den extremt bra gjord? Jodå, visst har HBO lagt ner mer än vanligt mycket resurser på varje avsnitt. Men inte är den så där speciellt välgjord vad gäller manus? Nog har vi sett en mängd serier baserade på samma idé?

Min spontana förklaring är helt enkelt att detta är en TV-serie som USA har fått se, som inte tvekar att visa nakna kvinnor!

Inte bara Emilia Clarke visar upp sig i hela sin nakenhet:
Emilia Clrake

… utan mängder med andra, otroligt sexiga kvinnor gör detsamma.

Min spontana reflektion är, att USA:s stackars folk är så utsvultna på vanlig, enkel erotik att de blir fullständigt hysteriska när de väl hittar en TV-serie som visar allt det som de vanligtvis är förbjudna att se:
JJackson
(Ovanstående kostade TV-bolaget en halv miljon dollar i böter, trots att det visades sent på kvällen, och inte ens visar något.)

Jag ber alla GOT-fans om ursäkt, men någon annan förklaring till GOT-fenomenet kan jag inte se. bra tycker jag inte serien är…

Tags: , ,

3 Responses to “Hemligheten bakom Game Of Thrones”

 1. Petter Says:

  Tror en stark faktor som spelar in är att det är epic fantasy. Det är väl egentligen första gången man pumpat in så mycket resurser i en stor fantasy TV-serie som faktiskt behövs för att göra genren rättvisa. Långa rollistor, kostymer, många olika inspelningsplatser, dyra kulisser, hästar etc. Och serien skulle lätt kunna svälja mer resurser. Man har ju t.ex. sparat in rejält på stridsscener och får oftast bara se liken på slagfältet.
  Det och att man vågat vara trogen till berättelsen och inte gjort om den till fristående filler-avsnitt med kanske två eller tre avsnitt per säsong som faktiskt för handlingen vidare.
  Många orkar inte läsa epic fantasy, eller tycker det är för nördigt, men som TV-serie blir genren mer tillgänglig. The Lord of the Rings-filmerna slog ju också rätt bra.

 2. Grus Says:

  Mängden nakenhet i Game of Thrones är snarare något de flesta skrattar åt, och de flesta gärna skulle tona ner när det inte är nödvändigt. Termen “Sexposition” är något vad jag vet myntats till just den här serien, enbart för att man får så mycket exposition i just sexscener.

 3. Björn Felten Says:

  Jodå, ni har rätt båda två. Serien är otroligt påkostad och välgjord. För att inte tala om skådespelarnas prestationer.

  Men visst har gjorts liknande serier tidigare, i samma genre och lika påkostade?

  Jag vill nog trots allt påstå att all nakenhet har spelat en stor roll för dess popularitet. Men det är bara min spontana reflektion…   :)

Leave a Reply