Katafonteologen — a blast from the past.

Oftast intressanta bloggen Högerkonspiration tar upp den sedan länge förlegade idiotin i att slösa bort 8500 ton papper på telefonkataloger varje år. Vad vi konsumenter får ut av dessa 8500 ton papper är alltså en katalog över vårt närområde — långt ifrån den övergripande (läs landsomfattande) service man erbjuds på Internet.

Handen på hjärtat, hur många gånger använder du den där tegelstenstjocka boken (eller böckerna om du bor i någon av våra storstäder och därför får mer än en “volym”) under dess/deras livslängd om ett år?

Redan för sisådär tio år sedan, och alltsedan dess, hade Eniro kunnat bespara svenska folket miljontals kronor per år genom att ge alla kunder valet att få en CD (och sedan några år tillbaka DVD) med all information på — inte bara för närområdet utan för hela Sverige — i stället för kilovis med papper. Men, nej då, såååå förutseende var man inte då, och dessvärre fortfarande inte.

Alla, förutom de giriga mediabolagen, som tror att de kostar 25 kronor styck att tillverka, vet ju att massproducerade plastskivor kostar bara någon krona att tillverka. Och att skicka dem med Posten kan inte kosta särskilt mycket: för några år sedan, när jag hade tre inkommande telefonlinjer, fick jag räkningarna från Telia i tre olika kuvert, så tydligen är portot inte något som får Telia/Eniro att överväga ens den minsta lilla synergieffekt.

Avslutningsvis håller jag med Högerkonspiration, gack omedelbart åstad och avbeställ dina kilovis av misshushållat papper på Eniros hemsida!

Leave a Reply