Lars, ring Sophi Solmani och Cornelis Wreewijk!

Håkan Roswalls agerande, i nära samarbete med upphovsrättsmaffian, framstår mer och mer som rena farsen. Nu visar det sig alltså att en av de artister som IFPI föser framför sig, alltmedan de ivrigt hävdar att allt de gör gör de för artisternas bästa, inte alls hade sålt sin upphovsrätt till någon av IFPIs medlemmar.

Men det finns ju fler lustigheter att hitta i Roswalls stämningsansökan. Vilka är till exempel Sophi Solmani och Cornelis Wreewijk? Hur musikintresserad är man förresten om man inte ens kan stava till en av vårt lands folkkäraste musiker, Cornelis Vreeswijk? Och vad tycker Sophie Zelmani om att de som påstår sig företräda henne varken kan stava till hennes för- eller efternamn?

Att sedan Roswall är så pass obekväm med engelska språket, att han inte ens vet att det heter “don’t” och inget annat, kan man till nöds ha överseende med, och när till och med kanadensiska Amazon.ca stavar fel på “plumber” så kan man kanske inte begära mer av en svensk åklagare. Men “kommitté” borde väl varje byråkrat ändå kunna stava till?

Här är för övrigt listan på de 15 (14 kvar nu alltså) svenska artister, inspelade i Sverige, som IFPI påstår sig företräda. Kopierat och klistrat direkt ur Roswalls stämningsansökan — med alla stavfel intakta.

Backyard Babies — ”Stockholm Syndrome”
Sophi Solmani (sic!) — ”A Decade of Dreams 1995-2005”
Kent — ”The Hjärta & Smärta EP”
Lena Philipsson — ”Han jobbar i affär”
Petter — ”Mitt Sjätte sinne”, ”Ronin”, ”Bananrepubliken” och ”Petter”
Joakim Thåström — ”Skebokvarnsv 209”
Emilia de Poret — ”A Lifetime In A moment”
Cardigans — ”Dont (sic!) Blame Your Daughter”
Advance Patrol — ”Aposteln”
Snook — ”Snook, Svett & Tårar”
Amy Diamond — ”This Is Me Now”
Max Peezay — ”Discokommiten (sic!)
Cornelis Wreewijk (sic!) — ”Till Sist”
Håkan Hellström — ”Nåt gammalt, nått (sic!) nytt, nåt lånat, nåt blått”
Per Gessle — ”Son Of A Plummer (sic!)

Hmmm… Ovanstående liknar ju Finn Fem Fel. Fast det blev visst sex. Om något falköga hittar fler fel, så kommentera gärna.

Till yttermera visso har Roswall hittat ett filmbolag som heter Colombia (sic!) Pictures Industries Inc. Låter nästan som en Sydamerikansk knarkkartell. Lär vara en vanlig (freudiansk) felskrivning bland snortare.

2 Responses to “Lars, ring Sophi Solmani och Cornelis Wreewijk!”

  1. Felten Fabulerar » Blog Archive » Hälsning till #spectrial från andra sidan graven Says:

    [...] En trubadur som åklagaren inte ens respekterade tillräckligt mycket för att få hans namn rätt stavat i det ursprungliga [...]

  2. Lord Metroid Says:

    Du kan ju inte klandra dom, de har ju blivit bildade genom den statliga skolan samt fått jobb som byråkrater där man får lön oavsett kvalité eller kvaniteté av det jobb man utför.

Leave a Reply