Influensa mig hit och influensa mig dit

Jag måste säga att det just nu är ett jämrans tjat om svininfluensan.

För tre år sedan var det fågelinfluensan som skulle få spanska sjukan att te sig som en lätt förkylningsepidemi i jämförelse.

Fågelinfluensa

Och nu alltså svininfluensan. I USA har presidenten gått ut och uppmanat folk att tvätta händerna — till tvålfabrikanternas oförställda glädje kan man tänka.

Rykten gör gällande att han nästa månad skall gå ut och uppmana sitt folk att byta underkläder minst en gång varannan vecka. Även tvättmedelstillverkarna vill ju ha sin del av kakan.

7 Responses to “Influensa mig hit och influensa mig dit”

 1. Ahruman Says:

  Wirthlin Worldwide conducted a survey in 2003 to see what people did in airport bathrooms. The result? About 1/4 of the men and 1/6 of the women leave a bathroom without washing their hands.

  – Bad Astronomy

  Om nu Obama kan fixa lite change på den fronten är det väl bara bra?

 2. Björn Felten Says:

  LOL!

  Jo, det vore onekligen en välgärning. Ibland är man nog lite väl bortskämd med den svenska hygienen och glömmer att inte alla har i det närmaste obegränsad tillgång till rent vatten — som ju är lika viktigt som tvål i det här sammanhanget.

   

 3. Aewheros Says:

  “Rykten gör gällande att han nästa månad skall gå ut och uppmana sitt folk att byta underkläder minst en gång varannan vecka.”
  Det gör nog folk redan nu får man hoppas.

 4. Björn Felten Says:

  Jomen Aewheros, du såg väl Ahrumans kommentar här ovan beträffande att tvätta sig om händerna?

  Om man inte ens tvättar sig om händerna efter ett toabesök, vad är det då som säger att man byter kalsonger mer än två gånger i månaden?

  När jag gjorde lumpen för en herrans massa år sedan, så hade vi tvättbyte en gång i veckan. Då brukade vi skämta om att alla ogifta skulle luta kalsongerna mot väggen medan de plockade ihop sin tvättsäck… :)

 5. Thomas Tvivlaren Says:

  Hehe…har också funderat kring hysterin och vurmen för att frossa i hot, ond bråd död och andra typer av livets jävligheter. Det här är vad jag kallar pandemi:
  http://www.youtube.com/watch?v=jo2WvgAwFyk
  Angående lumpen så funkade det någorlunda att vända ut och in på kallingarna…vid behov.

 6. Lunken Says:

  å bak och fram… det finns fyra sätt att bära kallingar… ekotänk! :-)

 7. Björn Felten Says:

  Oh yes! Gammalt beprövat knep. Det tar inte lång tid att vänja sig vid rostiga ränder på framsidan som man kan tro.

  I alla fall inte i fält, där det viktigaste problemet brukar vara hur man skall kunna ta sig till närmaste Systembolag (”Vem har nyckeln till 934:an?”). :)

Leave a Reply