Petsäkra uttag

De senaste tio åren ungefär, så har vartenda eluttag, vare sig det gäller vägguttag eller förlängningssladdar av olika former, varit försedda med så kallade “petsäkra” uttag.

Att alla blir förbannade när de försöker proppa in en kontakt i dessa “petsäkra” uttag är förmodligen en underdrift. Själv börjar jag alltid varje ny installation av uttag med att demontera de där löjliga plastpryttlarna som påstås göra uttaget petsäkert.

Tanken bakom det hela är tydligen att man förväntar sig att ett litet barn får tag i en strumpsticka (hur många barnfamiljer har sådana numera?) och sedan får för sig att sticka in denna strumpsticka i det “oskyddade uttaget” och därmed bli avlivad genom electrocution.

Vän av ordning frågar sig naturligtvis om inte sagda avlivning i själva verket bidrager positivt till det genetiska urvalet. Föräldrar som inte klarar av att förhindra att deras barn petar in strumpstickor i eluttagen, hur viktigt för resten av mänskligheten är det, att denna genetiska avart får fortplanta sig?

Som vanligt är det alltså så, att 99% av mänskligheten får lida för att 1% inte klarar av ens de mest elementära plikter man kan förvänta sig av dem. Och att låta The Darwin Award löpa fritt är naturligtvis inte en option för dessa stolpskott.

2 Responses to “Petsäkra uttag”

 1. Lars Johansson Says:

  Hej. Jag hittade din länk via kostdoktorn för jag tänkte läsa om den så kallade “LCHF-dieten”, som jag tycker borde avskaffas, men det hör inte hit, alla åsikter ska respekteras. Angående petsäkra uttag så var det en femårig pojke som satte en bordsantenn i uttaget. En bordsantenn består av två spröt för TV1 (VHF). Dina uttalanden, som efter vad jag förstår måste handla om Hans Alfredson och hans avlidne son tar jag som du säkert förstår avstånd ifrån.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article10644647.ab

 2. Björn Felten Says:

  Kul att du hittat hit, Lars. Och du hittar säkert flera artiklar om LCHF här.

  Beträffande Alfredssons pojk, så tolkar jag artikeln som så, att det var kontakten som passade in i uttaget — inte spröten. Och i så fall hade det gått alldeles utmärkt att peta in den även i ett petsäkert uttag.

   

Leave a Reply