Marknadsföring på Radiotjänsts udda vis

Radiotjänst, eller Radiotjänst i Kiruna AB som det fullständiga namnet lyder, är ett verkligt udda aktiebolag. Ett flertal bloggare har redan berättat om en del anmärkningsvärda brev de erhållit via Posten AB (ett annat udda aktiebolag). Den uppmärksamme bloggaren har troligen redan noterat att det varit fråga om brev som inte alls företer det vanliga stensil-stuket, utan det verkar vara mer i form riktad “reklam”.

Radiotjänst i Kiruna AB är uppenbarligen inte nöjda med att bara ha sisådär 95% av marknaden, nej 100% är det outtalade målet. Men likt demokratiska val, där det, av flera olika skäl, är omöjligt att få mer än omkring 95% av rösterna (99,7% är en klar indikation på kvalificerat valfusk) så måste Radiotjänst fuska för att uppnå sin version av nolltolerans. Eller vad sägs om följande inledande lydelse i brevet från Radiotjänst i Kiruna AB, Företagsgruppen(!):

Hej

Ditt företag säljer datorer enligt företagsdatabasen. Vi kan inte hitta företaget i vårt register över tv-avgiftsbetalare. Kanske har du glömt att meddela oss?

Företag som säljer eller lagerför tv-kort ska betala en tv-avgift oavsett antal tv-mottagare.

Ridå, typ. Betala licens för lagerförda kort? Om ens det — en del företag har inte ens ett eget lager utan förmedlar enbart köp direkt mellan grossist och kund. Ouppackade, inplastade kort? Hur mycket mer av “klipp av nätsladden till TV:n för att göra den obrukbar” behöver man åstadkomma? Vad blir nästa steg? Skall kanske alla återvinningsstationer tvingas betala för “innehavet” av sina skrotade gamla TV-apparater?

3 Responses to “Marknadsföring på Radiotjänsts udda vis”

  1. Mattias Says:

    Nästa steg är naturligtvis att butiker som Siba och Elgiganten ska betala avgift för varje bild på en tv som förekommer i deras reklamutskick. Helst för varje bild i varje exemplar av utskicket också.

  2. Björn Felten Says:

    Tänk sedan på alla filmer, som har en TV med i bakgrunden i en del scener. Naturligtvis skall alla biografer som visar sådan film betala licens.

  3. Mattias Says:

    Självklart! Och tänk när folk pratar med varann och nämner ordet “tv”, där finns det ju en massa avgiftspengar att inhämta. De kan ju sätta upp några sökparameterar hos FRA direkt; hör de att folk pratar om tv, ja då är det bara att skicka ut hotbrev på en gång.

Leave a Reply