Bolagen tar kontroll över artisterna

Lite i skymundan, bakom de 37 bakåtsträvande, så kallade, kulturarbetarnas upprop, så meddelade Rapport att det som länge varit artisternas verklighet i USA, nu börjar komma på bred front även här i Sverige.

Så inte nog med att nya musikartister, som vill sköta sig själva utan att hamna i händerna på mediaindustrin, ändå, med rena rama maffiametoderna (PDF), tvingas in i fållan om de vill trycka egna CD eller använda anslutna medmusikanter vid inspelningen. Nu skall de dessutom tvingas att överlåta även den sista kontrollen över vad de skapat — konserter, kringförsäljning med mera.

Är det fortfarande någon som tror att de olika lobbygrupperna, som nu gör en sista kraftsamling för att påverka våra politiker att ytterligare höja priset som vi tvingas betala för att stimulera nyskapandet, verkligen gör detta av omtanke om själva artisterna? Eller kan det vara enbart sina egna, fortsatta inkomster de slår vakt om?

2 Responses to “Bolagen tar kontroll över artisterna”

  1. Ahruman Says:

    Står Universal Musics vd verkligen och säger att den hemska, hemska fildelningen har lett till att folk går på konserter mer än någonsin? Ja, vad ska de stackars artisterna göra?

  2. Björn Felten Says:

    Jodå. Och det är ju dessutom samme person som sitter i radion och påstår att vi i Sverige är exceptionellt oärliga och att vi bland annat därför måste ha ännu mer drakoniska piratjägarlagar — för att komma tillrätta med det moraliska förfallet här.

Leave a Reply