Men jag har ju rent mjöl i påsen…

Det är med illa dold stolthet, som jag idag får meddelandet från Twitter att

Hi, Björn Felten (BFelten).

F Radioanstalt (FRA) (radioanstalten) is now following your tweets on Twitter.

Check out F Radioanstalt (FRA)’s profile here:

http://twitter.com/radioanstalten

FRA

Jag är alltså en av (vid tidpunkten för rapporten i fråga) “165 people” som FRA följer.

Extra lustigt eftersom mina aktiviteter på Twitter kan räknas på ena handens fingrar, så troligtvis har jag utmärkt mig på något annat vis på nätet för att erhålla denna ära.

Visst tyder det på en stor portion humor ifrån någon eller några på FRA att sticka ut näsan på detta vis, om det ens är någon därifrån — förhoppningsvis går det att spåra IP-numret så småningom. Om det är på riktigt, vilket jag naturligtvis hoppas, så gör det ju dem faktiskt riktigt mänskliga — som göteborgare av födsel och ohejdad vana uppskattar jag verkligen riktig humor. Om inte, vilket väl är mest troligt, så är det ändå en synnerligen kul grej av den eller de som hittat på det.

Och för övrigt så har jag ju rent mjöl i påsen — särskilt som jag, som sagt, aldrig använder Twitter utom i några enstaka fall då jag vill följa en länk som verkar vara intressant och inte vill bli stoppad på grund av att jag inte kan logga in på Twitter.

Men ni som jobbar på FRA just nu, ta inte några större lån på era hus för närvarande. Era dagar som högavlönade statstjänstemän är räknade ifall piratpartiet kommer in i riksdagen efter valet i september 2010, var så säkra!

Tags:

6 Responses to “Men jag har ju rent mjöl i påsen…”

 1. olatidman Says:

  HAHA underbart!

 2. Antitrust Says:

  Hittade denna i lite samma tema kan det vara en trend på g?
  http://techrisk.se/?p=1334

 3. Björn Felten Says:

  LOL!

  Nja, kanske ändå inte riktigt i samma härad. På FRA-kanalen sitter det faktiskt någon/några och twittrar aktivt.

 4. Beelzebjörn Says:

  Jag tror du kan känna dig rätt trygg… Det bara måste vara ett skämt.

  Annars får du börja twittra lite mer ;)

 5. smen Says:

  Skulle väl närmast säga att du kanske inte uppnår den normativa twittringskvoten. Är du helt säker på att mjölet är tvättat, för det låter avvikande :)

 6. Eij Says:

  Detta är ju rätt instressant. Klart det är ett bus, men ett smart sådant. Om man bara via detta sätt kan få människor att förstå att dom är övervakade så är det ju en positiv effekt. Oron kommer krypande, medvetandet att FRA ligger nånstans där i bakgrunden och lyssnar.

Leave a Reply