Piratpartiet borde inte finnas

Ovanstående åsikt utropar chefredaktör Johan Hallsenius på ledarplats i senaste numret av Computer Sweden.

Motiveringen är tydligen att vi i stället skulle ha bildat påtryckargruppen Piratrörelsen för att vi då hade haft bättre möjlighet att föra upp våra frågor på den politiska dagordningen.

Tablå!

Så ironiskt att han framför denna sin åsikt just i dessa dagar, då bland annat en av de som drog igång Piratbyrån år 2003, Rasmus Fleischer, förklarar att det aldrig ens har existerat någon piratrörelse.

Annars, min bäste herr chefredaktör, var det frustrationen över att Piratbyrån, just en sådan påtryckargrupp som du efterlyser, knappast fick någon politisk betydelse alls under de tre år den fanns innan piratpartiet startades, som fick oss att inse att enda chansen att få prata med politikerna var att själva ge oss in på deras egen spelplan.

Hur osannolikt det är att påtryckargruppen Piratrörelsen enligt Hallseniusmodell skulle fått större inflytande än den, fram till nyligen, befintliga Piratbyrån bevisas ganska väl av att chefredaktören tydligen inte ens kände till Piratbyråns existens.

Tags: ,

3 Responses to “Piratpartiet borde inte finnas”

 1. Twitter Trackbacks for Felten Fabulerar » Blog Archive » Piratpartiet borde inte finnas [yi.org] on Topsy.com Says:

  [...] Felten Fabulerar » Blog Archive » Piratpartiet borde inte finnas felten.yi.org/blog/?p=210 – view page – cached « När skall gammelpartiernas valfläsk om modernisering av upphovsrätten Tweets about this link [...]

 2. Viktualiebrodern Says:

  Jag tycker han har rätt. Jag hade gärna sluppit hela det här politiska arbetet - kan tänka mig tusen andra minst lika roliga/nyttiga saker att göra istället.
  Men ingen i de “etablerade” partierna kommer att uträtta något i piratfrågorna. Definitivt inte Hallsenius.
  Till skillnad från Hallsenius tror jag inte på “nånannanismen” utan har förstått, som Hoola Bandoola sjöng en gång att “Det vi skapar själva är det enda som blir av”.

 3. Björn Felten Says:

  Visst är det så som du säger, broder.

  Vi hade alla föredragit att de 349 skarpaste hjärnorna i landet (som det är tänkt i alla fall) skulle klara ut alla dessa förhållandevis små triviala problem utan att vi, oavlönat, skulle behöva lägga så enormt mycket resurser på det.

  Men tyvärr har det visat sig att kartan inte alls stämmer överens med verkligheten, och på den vägen är det…

Leave a Reply