Nu är det dags att demonstrera!

Ingen bloggläsare kan väl ha undgått att höra om den skandalösa domen i TPB-rättegången vid det här laget? Ett års fängelse och 30 miljoner i skadestånd. Högre straff än vad våldtäkt, hustrumisshandel och liknande riktiga brott brukar ge, och nytt rekord i skadestånd. Det gamla rekordet löd väl på två miljoner om jag minns rätt, och tillerkändes en man som oskyldigt dömd blivit berövad åtskilliga år av sitt liv i fängelse.

Nu är det alltså hög tid att demonstrera sitt missnöje med gamla stofiler i riksdagen, som bäddat för denna horribla rättsskandal. Det gives förvisso åtskilliga tillfällen att demonstrera på gammalt vanligt sätt, med plakat och banderoller på gator och torg. Men betydligt effektivare är det att demonstrera mellan den 20 maj och den 7 juni; närmare bestämt vid valurnorna.

Även den som föraktar allt vad EU står för, bör alltså rösta i det kommande EUP-valet! Detta är den i särklass effektivaste demonstrationen man kan göra. Den tränger ända in i politrukernas allra heligaste, likt ett dolkhugg i magen. EUP-valet gäller förvisso inte vår svenska riksdag, men var förvissade om att alla politruker kommer att få jätteskälvan Filemon om piratpartiet gör ett framgångsrikt EUP-val.

Således: statistiken säger att mer än sex av tio röstberättigade svenska medborgare väljer att avstå från att rösta i EUP-valet. Gör inte det! Även om du hatar allt vad EU står för, så slösa inte bort din röst, utan gack istället åstad och lägg en röst på piratpartiet, en mäktigare demonstration än så kan du aldrig åstadkomma ens med den största och tjusigaste banderollen på gator och torg.

Och skulle du sedan råka sätta ett kryss för namn nummer 10 på listan, den enda västsvenska kandidaten, så tänker i alla fall inte jag protestera… :)

Tags:

7 Responses to “Nu är det dags att demonstrera!”

 1. Hannes Says:

  Här har du ett kryss!

 2. Something is rotten in the state of Sweden at andra sidan Says:

  [...] Copyriot, Anna Troberg, Joshua_Tree, Drottningen, deep.edition, Lisa Magnusson, HAX, Erik Hultin, Björn Felten m [...]

 3. Beelzebjörn Says:

  Du har mitt kryss.
  Keep it up.

 4. Marie Says:

  här kommer en röst till =)

 5. Björn Felten Says:

  WOW! Om jag nu bara kan övertyga min fru att rösta på mig, så har jag alltså fyra säkra kryss. Jantelagen gör ju dessvärre att jag inte får kryssa mig själv. :)

  Tack skall ni ha i alla fall, och hoppas att vi alla kan förmå en helt ofattbar mängd presumptiva soffliggare att faktiskt promenera över till närmsta (skol)bibliotek med röstsedel och legitimation och lägga den röst som de annars hade tänkt avstå ifrån.

 6. Lunken Says:

  Tjitt feltelände… jag som känner Bjärnemalm personligen… detta blir klurigt! Kanske får bli Saida Katalan så ingen av er känner sig förorättad. ;-)

 7. Björn Felten Says:

  Hahaha! Ja se dessa valmöjligheter. :)

   

Leave a Reply