Södertörns tingsrätt har INTE lärt sig

Suck! Hur länge skall dessa gamla stofiler, som tydligen slutade följa med i samhällsutvecklingen för flera decennier sedan, kunna sitta kvar och förorsaka den nuvarande rättsrötan?

Bara några dagar efter att jag konstaterade att Stockholms tingsrätt tydligen har lärt sig så utmärker sig Södertörns tingsrätt negativt.

De tre personer, som suttit där och fattat sitt domslut, visar med all önskvärd tydlighet att de helt och hållet har missat exempelvis det som TPB-rättegången borde ha undervisat alla, som följde med åtminstone ytligt, om. Särskilt då hur BitTorrenttekniken fungerar.

Med uttalanden som exempelvis

“Detta skedde genom användande av datorprogrammet Bittorrent. Programmet används för att dela upp en digital fil i mindre beståndsdelar samt för att skapa en torrentfil.”

samt flera gånger påstå att verken har laddats ner från Swetorrents.org, så mer eller mindre idiotförklarar man sig själva. Hela protokollet finns här (PDF) — läs och förfäras.

Bakom detta domslut står Anna-Lisa Stoican, 60 år och Paul Arnell, 64 år. Någon som är förvånad över åldrarna? Dessutom medverkade fiskalen — ett finare ord för praktikanten — Annika Rygart, 30 år, men man kan nog på goda grunder utgå ifrån att praktikanten bara förde protokoll. Att stackars Annika utnämns som kontaktperson för ärendet i fråga är inte särskilt förvånande, de två åldringarna har förmodligen inte den blekaste aning om vad de beslutat om och varför.

Tags: ,

5 Responses to “Södertörns tingsrätt har INTE lärt sig”

 1. Jens-Jasper Gyllengahm Says:

  Varför förfasas? Precis som vi har de politiker vi förtjänar har vi det rättssystem dessa smäckat ihop…

 2. Björn Felten Says:

  Ack, så sant! För att travestera ett citat från Sergej Bondartjuks filmatisering av Leo Tolstojs bok Krig och fred:

  “Det enda dumheten behöver för att segra är att de kloka ingenting gör.”

 3. f Says:

  Förklara gärna vad som är fel i den passage du citerar.

 4. Björn Felten Says:

  Det skall jag gärna göra, “f”, om du berättar vem du är.

  Som du förhoppningsvis förstår, så är jag inte särskilt angelägen om att utbilda någon som representerar media-maffian.

 5. f Says:

  Jag tillhör inte mediamaffian utan är bara någon som undrar vad som är fel på tingsrättens dom. Eftersom jag inte vill idiotförklara mig själv med en fråga som “alla” vet svaret på önskar jag vara anonym.

Leave a Reply