Valvånda — de blå eller de rödgröna?

Jo, många skribenter redogör numera för sin oerhörda vånda vad gäller att rösta rätt i det pågående valet.

Senast ut i raden av våndare, är Jonas Gardell. Jag försökte svara med en kommentar där, men vet inte hur långt den kommer — han tillhör ju de där märkliga bloggarna som valt att förhandsgranska alla kommentarer innan de publiceras.

Så här försökte jag i alla fall bemöta hans märkliga resonemang och därpå följande slutsats (en aning redigerat, man hittar ju alltid en del som man skulle vilja ändra efter att man tryckt på Sänd):

Tycker du verkligen att det är så stora skillnader mellan blocken att du faktiskt behöver våndas över 49 öre i bensinskatt hit eller dit? Eller över några promille mer eller mindre till “pensionärerna” — precis som om de vore en homogen grupp med tanke på spannet mellan garantipensionärerna, med 7k i månaden MINUS 1,5k I SKATT!!! och mångmiljonärerna med sina ofattbart stora pensioner? Eller eller över några promille mer eller mindre till andra “utsatta grupper”?

Eller ens utförsäljningen av svenska folkets tillgångar — du vet väl vilka det var som sålde ut telenätet och elnätet? Därvidlag är det inte heller några skillnader mellan blocken.

Tänker du inte alls på den demokrati och de mänskliga rättigheter, som våra förfäder — ofta med såväl blod som liv som insats — kämpade för att vi skulle få åtnjuta?

Båda blocken kommer att fortsätta marschen in i Bodströmssamhället, var förvissad om det. Denna formidabla övervakningsmatta, som skulle fått gamla STASI-generaler att dregla av avund, kommer att fortsätta att rullas ut. Inte för att blockens ledamöter är onda, utan för att de är toitalt okunniga när det gäller våra moderna kommunikationer.

Skäms på dig, som tydligen inte för ett ögonblick tänker på vilket samhälle du kommer att lämna efter dig till kommande generationer, eller uppvisar den minsta respekt för dessa medborgarrättskämpar som offrade nästan allt för din och min skull.

Cafébord och hotellrum med dolda mikrofoner, enligt den forna öststatsmodellen, kommer att verka som barnsliga övervakningsmodeller när väl hela FIDA (Fra, Ipred, Acta, Datalagringsdirektivet) har trätt i full kraft. Kan du föreställa dig ett Sverige där vi ängsligt sneglar över axeln varje gång vi pratar med någon? När vi bara vågar skriva neutrala klyschor i våra mail — precis som man i det forna DDR gjorde när man skickade vanliga brev, vilka som regel kom fram uppångade?

Men om detta vill inget av blocken prata. Inte alls. Och detta av fullt förståeliga skäl. Tänk om PP skulle lyckas lika väl i det här valet (och samtidigt se till att SD inte lyckas), som i det föregående. Huvvaligen, så kan vi ju inte ha det.

Tycker du inte att det känns som en bortkastad röst när du sällar den till de omkring två miljoner andra röster som förmodligen kommer att rösta rödgrönt? Med tanke på att det i stället kunde vara en av de röster som skulle krävas för att PP lyckas peta bort SD från spelplanen ännu en gång?

Jag önskar verkligen att åtminstone den tänkande delen av våra opinionsbildare funderade lite mer på att sätta in valfrågorna i sina rätta sammanhang, och tänka lite mindre med plånboken. För även din plånbok kan faktiskt komma att beslagtagas i ett framtida Bodströmssamhälle!

Tags: , ,

3 Responses to “Valvånda — de blå eller de rödgröna?”

  1. ziggez Says:

    Apotekets droghandel Kronan tar nu kreditupplysning på alla  kunder. Tidigare har dom fattiga sjuka haft möjlighet att få möjlighet att köpa sina ofta livsviktiga mediciner  av apoteket mot att betala en fast summa varje månad. Detta har privata bolag numera nekat sjuka att få denna möjlighet. Om du har fått en tidigare betalanmärkning så blir du Detta även om du haft konto hos apoteket i åratal och nekad att få köpa medicin och skött kontot oklanderligt. Deras nya motto är: Betala eller Dö halleluja ALLIANSEN!! Vem kommer att dö först?

  2. Björn Felten Says:

    Ja, usch! Det finns mycket av vår gemensamma egendom som inte borde överlåtas i privat ägo. Apoteksmonopolet kunde ha uppluckrats så att ICA med flera kunde sälja allt receptfritt, utan att för dens skull sälja ut rubb och stubb.

  3. Årets första eftervalsanalys! « Sverige är inte världens navel! Says:

    [...] ANdersson, Kent Persson . Essbeck, A Broman, Alliansfritt Sverige, Proffstyckarna, Lzac, Isobel, Felten, [...]

Leave a Reply