OMG! Wistrand briljerar. Blombävning?

Det första IPRED-målet har nu gått in i en viktig, ny fas. Internetoperatören i fråga, Perfect Communication Sweden AB, även kallad ePhone har inkommit med en svarsinlaga till Solna tingsrätt. IDG tar upp det och så gör även DN.

Svarsinlagan är en fullkomligt formidabel sågning inte bara av stollen Danowsky, utan ännu mer av såväl FRA-lagen som IPRED-lagen. Nästan vällustigt lägger advokaten Peter Helle och jur. kand. Magnus Moström våra inkompetenta lagstiftare över knät och ger dem en risbastu som heter duga, och lämnar dem med illröda skinkor till allmänt beskådande.

På punkt efter punkt tar de upp nästan varenda invändning som vi inom bloggosfären har anfört i ett drygt år nu. Man skulle nästan kunna tro att Helle och/eller Moström själva har varit aktiva bloggare — eller rent av är piratpartister. :)

Själva svarsinlagan har alla förutsättningar att bilda skola för hur framtida försök att rida på IPRED-lagen skall bemötas. Dessbättre är den, som alla offentliga handlingar, fri från all upphovsrätt, så vem som helst kan byta ut några relevanta delar för att anpassa den till nya, aktuella fall.

För säkerhets skull bör så många av oss som möjligt göra en egen kopia och lägga på säkert ställe, för att förhindra att inlagan försvinner på grund av ändrade länkar. Den som orkar kan kanske rent av skriva av den, så att det blir ett textdokument i stället för den avbildning (ungefär fotostatkopia) som den nu verkar ha formen av. Man skulle ju rent av kunna lägga upp ett formulär på webben, där man matar in sina egna, aktuella data och så skickas en nykompilerad svarsinlaga automatiskt till rätt ställen?

Under alla omständigheter så förtjänar advokatfirman Wistrand, och framför allt då deras medarbetare Peter Helle och Magnus Moström, en stor eloge. Och naturligtvis förtjänar även ePhones vd Bo Wigstrand (lustigt sammanträffande där med ett efternamn som är så likt advokatfirmans?) ett stort hatten av i beundran för att han inte bara böjde sig utan verkligen tog striden. Jag undrar om de stora elefanterna Telia, Tele2, Comhem och så vidare, hade varit lika måna om sina kunder.

Blombävning kanske?

Tags: ,

10 Responses to “OMG! Wistrand briljerar. Blombävning?”

 1. Anders Widén Says:

  Jag har tidigare inte gillat juridiska texter.
  När jag läser inlagan från Wistrand tvingas jag inte bara ompröva min inställning. Jag ändrar min inställning.
  Det är formaliserad poesi :)

 2. Björn Felten Says:

  Javisst är det vackert!

  Just den där förmågan att konkretisera och strukturera upp alla de olika delproblemen med FRA/IPRED och sätta in dem i sina rätta sammanhang är stort.

  Vågar man gissa att det är Magnus Moström som stått för det mesta arbetet tro? Det brukar ju vara så det går till på de flesta advokatbyråer. Inte för att det i så fall förringar Peter Helles roll — han har ju i så fall åtminstone godkänt texten.

  Stor juridisk poesi, som du säger, med potential att bli en klassiker.

   

 3. opassande » Blog Archive » Läs- och tänkvärt så här en löningslördag Says:

  [...] Ephones inlaga till tingsrätten som berättar varför de inte vill lämna ut abonnemangs-uppgifter pga Ipred-lagen imponerar stort. Nef är inne på det och det är Björn Felten också. [...]

 4. marulk Says:

  yepp. Jag är inne på samma spår.
  http://munkfisk.blogspot.com/2009/04/ephones-advokader-dissar-danowskys.html

 5. AH Says:

  Suttit och läst igenom det hela med mitt amatörkunnande i juridik. Kärlek är det enda ord som slår mig. Klart, koncist, enkelt och lättfattligt med relevanta argument och hänvisningar. Så jävla bra.

 6. I hell-mans vrld - Tankar om stort och smtt » Hur man n vrider och vnder p sig s r rven bak Says:

  [...] Troberg, Falkvinge, Scaber Nestor, Calandrella, Opassande, Polymeriska Tankar, Omg Internets, Felten fabulerar, [...]

 7. marulk Says:

  Okey. Jag har bitit i det sura äpplet och redigerat om pdfen till text!
  http://munkfisk.blogspot.com/2009/04/ephones-svaromal-i-textform.html

  peace

 8. Björn Felten Says:

  @marulk:

  Respekt!

 9. Anders Widén Says:

  @ Marulk. respekt x2

 10. C Magnus Berglund Says:

  Jag vill bara tillägga att som privatperson är Magnus Moström en alldeles utmärkt människa. Och jag har stor förtroende att han är utomordentligt duglig som jurist.

Leave a Reply