Piratpartiet anordnar demonstrationer utanför hemlig FRA-anläggning

FRA:s sisådär lagom hemliga anläggning uppe på Sveriges baksida (Lovön) är numera tämligen välbekant. Den är till och med vederbörligen censurerad på flygbilderna på Eniro.se och Hitta.se.

Att Lovön inte har några öron och ögon utåt talas det sällan om. Deras dito befinner sig på andra sidan landet, något som jag avslöjade här på bloggen redan för snart två år sedan.

Security through obscurity förefaller att vara det mantra FRA använder sig av för att hålla sin avlyssningsstation på västkusten, närmare bestämt i Rörvik, hemlig och bortanför allmänhetens nyfikna blickar.

Mitt bloggavslöjande drog till sig mängder med troll. Många av dem försökte påstå att det jag hittat bara var Chalmers Råö-observatorium. Att detta ligger långt söder om Rörvik, och bara har en enda jätteparabol, bekymrade föga.

Nå, nu till mitt förslag till PP-aktivitet:

Efter att Almedalen är avklarad kommer gammelmedia att vara otroligt tunnsådda med nyheter som gäller det förestående riksdagsvalet. Om de således får höra att Piratpartiet kommer att anordna minst en, kanske rent av två (om vi kan få 08:orna att samlas på Lovön) aktiviteter, som sätter strålkastarljuset på FRA, ett av de största slöserierna med skattebetalarnas surt förvärvade slantar man kan tänka sig, skulle det då inte innebära att de blir intresserade?

Kika till exempel på kartbilderna över Rörvik (om det inte fungerar med vare sig Eniro eller Hitta så har Rick klippt ut en bild här), och särskilt då terrängen väster därom. En suverän allmänning med goda campingmöjligheter och fantastiska bad. I slutet av juli är temperaturen i havet här på västkusten oftast synnerligen behaglig.

Här kan vi alltså samlas, mängder av PP-sympatisörer, över en helg och mingla, trivas, umgås, säga vad vi tycker (kanske kan vi få hit Rick, Anna eller någon annan högprofilare att tala?), och så vidare. Att de allmänna transporterna fungerar uslare till Rörvik än vad de i övrigt gör i områdena kring centrala Göteborg bör inte innebära något hinder. De flesta av oss pirater som bor i dessa underutvecklade områden har tillgång till bil. Vi skulle kunna träffas med våra bilar — företrädesvis försedda med tydliga PP-dekaler — i närheten av Centralstationen, köra ett par “raggarvändor” Avenyn upp och ner, och sedan hämta upp alla som vill följa med på världens campingtripp med sol och bad och i övrigt trevligt samkväm.

.
PP-dekalförsedd Merca

Tags:

9 Responses to “Piratpartiet anordnar demonstrationer utanför hemlig FRA-anläggning”

 1. OlofB Says:

  Underbart! Förslag: börja samla intressenter i en padda.

 2. maloki Says:

  Riktigt intressanta tankar :)

 3. Cnab Says:

  Det underbara Internet GÅR inte att censurera! Fegisarna Eniro och Hitta försöker gömma gömma massavlyssnarna och spionerna på FRA bakom ett alldeles ensamt Cumulusmoln i den i övrigt helt molnfria satellitbilden över Lovön. Hade Eniro och Hitta inte funnit det här molnet så kanske de får en arg Arrogansregerings tjänstemän i hasorna? Det är så ohyggligt pinsamt i demokratin Sverige när företag och tjänstemän bär sig år som om de äger hela världen. Den censurhungriga EU-kommisionären Cecila Malmström får vara ett exempel på detta för stunden. Nu är det f.ö. så pinsamt att Eniro och Hitta glömt att plocka bort FRA från sina kartor där varenda väg och byggnad redovisas. Och vill man se de censurerade satelllitbilderna - kolla in Google Earth. Hårdingarna där bad säkert de svenska politikerna och deras svassande tjäntemän att fara all världens väg när bildcensur begärdes.

 4. Björn Felten Says:

  LOL Cnab.

  Jag förstår till fullo din frustration.

  Och visst kan “de där” försöka att censurera vårt internet, men de lyckas ju aldrig — det vet ju alla vi som spenderat en stor del av vår tid på “nätet” alltsedan det trädde fram som det bästa som hänt yttrandefriheten sedan Gutenberg uppfann tryckpressen.

 5. Gustav Says:

  Det här förslaget tycker jag låter utmärkt. Rolig placering och bra förutsättningar att träffas “paw rihktit”. Mer sånt!

 6. AquaVera Björkö Says:

  Mönstrar på direkt.
  Patrullerar och spärrar av strategisk QTH,, Onsala Sandö söderut mot Råholmarna med SY/Aqua Vera. Alternativt Norr mot Virkesholmarna.
  “Joli Rouge” är hissad. Nutidens “Lasse i Gatan” är på G :)

 7. Ahruman Says:

  Inte för att jag är FRA-vän, men “ett av de största slöserierna”? Ramanslaget för FRA i fjol var 695 miljoner. Större slöserier torde inte vara särskilt svåra att hitta.

 8. Björn Felten Says:

  Jo, jag tror faktiskt att du får svårt att hitta större slöserier. Det där ramanslaget är ju nämligen 100%-igt bortkastade pengar, de flesta andra anslag med mera ger ju i alla fall lite samhällsnytta i utbyte.

  Lägg till det alla de miljarder (fortfarande okänt hur många) som det kommer att kosta att koppla in allt, så tvivlar jag, som sagt, på att det går att hitta större slöserier.

 9. AquaVera Björkö Says:

  Något nytt om “arrangemanget”?
  Börjar “änna” dra ihop sig. Har även planer att “mönstra” på Egils, “Arwen”. Detta isåfall i början på Egils å Malokis rutt.
  Men allt ska ju gå i lås oxå.

Leave a Reply